Els Premis a les Millors Startups de BNEW 2023 reconeixen companyies clau per a la nova economia

En el marc de la tercera jornada de la Barcelona New Economy Week (BNEW), el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va organitzar ahir un sopar de gala a les instal·lacions del DFactory Barcelona, en la qual es va dur a terme l’acte de lliurament dels Premis a les Millors Startups de BNEW 2023 reconeixent la millor companyia emergent de cadascuna de les verticals que conformen l’esdeveniment: Digital Industry, Proptech, Mobility, Talent, Health i Sustainability.  

Carlos Prieto, delegat del govern d’Espanya a Catalunya, va presidir l’acte, acompanyat de Laia Bonet, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ; Pere Navarro, delegat especial de l’ Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del BNEW. El lliurament de premis va comptar amb la presència de representants de les 80 startups que van presentar la seva candidatura al concurs del BNEW Startup Innovation Hub, un punt de trobada únic per compartir els últims avenços tecnològics en la indústria 4.0 i connectar empreses amb socis potencials i inversors.  

El jurat dels premis ha avaluat les solucions de les 30 startups finalistes segons l’impacte que aquestes tinguin en la indústria, la capacitat dels equips de gestió i les solucions tecnològiques d’alt valor que aporten avantatges competitius sostenibles. Així mateix, s’ha valorat el potencial de creixement sostenible de la startup, la seva capacitat per influir en l’economia i la societat, i el seu component d’innovació. 

Durant la seva intervenció Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, va destacar que “BNEW constitueix un esdeveniment de referència per avançar de manera efectiva cap a l’economia del futur. Un futur més pròsper on les startups són agents de canvi, vectors de transformació… Les startups no només generen ocupacions i riquesa, sinó que també estan impulsant avanços en tecnologia, sostenibilitat, salut, educació, en sectors transversals implicats en la nova economia”.   

En aquest sentit, Blanca Sorigué, directora general de l’entitat i del BNEW, va afegir que “des del CZFB volem donar les gràcies a totes les startups participants en aquests premis per la seva contribució en aquest important procés de transformació que està experimentant la indústria. Així mateix, ens agradaria animar a tots aquells emprenedors que tenen en ment un projecte innovador, al que siguen perseverants i aposten per això, perquè la nova economia necessita projectes disruptius que donin resposta a nous reptes”.  

Millors startups de BNEW 2023 

Entre les 80 startups nacionals i internacionals participants en aquesta edició, s’ha reconegut sis empreses emergents, una per a cadascun dels sectors verticals de BNEW 2023.  

Premi a la millor startup de BNEW Sustainability per a Agualytics: companyia que ofereix solucions per a la gestió eficient i sostenible del cicle de l’aigua en l’agricultura centrant-se per a això en el concepte de traçabilitat de l’aigua. Saturnino José González, CEO d’Aqualytics, ha recollit el guardó.   

Premi a la millor startup de BNEW Mobility per a Vecla: companyia centrada en un nou sistema de conversió total o parcial de tot tipus de vehicles de motor de combustió preexistents o de nova fabricació a elèctric. José Antonio Vega, fundador de Vecla, ha rebut el premi.   

Premi a la millor startup de BNEW Talent per a HDR: empresa que ha desenvolupat una aplicació d’IA per millorar el rendiment dels equips de treball i diferents departaments en una empresa, a través de la comunicació, transparència i millora en la presa de decisions. Basada en una metodologia d’11 passos provada i testejada. Maria Florencia Martínez, d’HDR, ha estat l’encarregada de rebre aquest reconeixement. 

Premi a la millor startup de BNEW Health per a Myorcare. La plataforma de MyOr, MyorCare, impulsada per IA d’avantguarda basada en dades, introdueix un canvi de paradigma de l’atenció reactiva a la proactiva, en l’àmbit de les al·lèrgies alimentàries que afecten milions de persones a tot el món. Elizabeth Bannett, General Manager de Myor a Espanya ha recollit el premi en representació de la companyia.

 Premi a la millor startup de BNEW Proptech per a Additive Spaces: el seu principal objectiu és la investigació i el desenvolupament de nous materials i processos automatitzats de disseny en la construcció d’edificis mitjançant fabricació additiva, contribuint a la transició digital i sostenible del sector de l’ edificació. Alejandro Cavazos, Founder & CCO d’Additive Spaces, ha rebut el guardó.  

Premi a la millor startup de BNEW Digital Industry per a Zentinel Machine Data Solutions: companyia de sistemes integrats per a solucions d’Observabilitat Industrial plug and play que ajuden els fabricants a augmentar la seva productivitat, optimitzar l’ús dels recursos i garantir una producció sostenible. María Rivas, CCO-Founder de Zentinel Machine Data Solutions, ha estat l’encarregada de recollir aquesta distinció.  

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari