La política de Ferrocarrils de la Generalitat de no informar de les queixes dels passatgers posa en ridícul l’empresa a la xarxa X

Centenars de ciutadans es burlen amb bromes i mems d’un ‘post’ de FGC vist per més de 300.000 usuaris que respon una queixa sense publicar-la

Sis dels molts mems i gifs que els usuaris de X han penjat a la xarxa burlant-se d'un 'post' de Ferrocarrils de la Generalitat que oculta a qui va dirigit

El govern de la Generalitat té traspassada la competència d’informar els usuaris dels serveis ferroviaris a Catalunya. Per això, decideix de quines incidències s’informa i de quines no. Dels serveis de Rodalies, gestionats per Renfe, s’informa de totes i cadascuna de les petites o grans incidències que tenen les seves línies, que transcorren per més de mil quilòmetres de Catalunya. Dels serveis dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), gestionats pel govern català, no informa gairebé mai d’aquestes incidències. Els perfils de la xarxa social X dels trens de Rodalies estan desglossats línia a línia i s’hi anuncia qualsevol retard. Les tres línies grans, les tres metropolitanes i els diversos cremalleres i funiculars que opera FGC comparteixen un únic canal a X que oculta sistemàticament els retards, les incidències i les queixes dels usuaris.

Al perfil de FGC a X si repeteix cada dia un parell de cops un post dient que “el servei funciona segons l’horari programat”. Als comentaris a aquests posts els usuaris ho desmenteixen i expliquen que fa molts minuts que esperen un tren o que fa molta estona que estan aturats en una estació. Per evitar que les queixes dels usuaris apareguin al portal institucional de Ferrocarrils de la Generalitat, els seus responsables responen directament als que les plantegen a X. Aquest dilluns, però, FGC va posar un missatge de resposta a la queixa d’un usuari que, com quasi sempre, no havia aparegut al portal institucional. “Bona tarda, traslladem el teu comentari al departament de seguretat”, es llegia en aquest missatge, publicat dilluns a les 7 del vespre. Immediatament, el fil d’aquest post es va omplir de bromes i mems fent burla de com havia quedat en evidència la política d’ocultació dels problemes i queixes al servei. L’endemà el missatge de FGC havia rebut més de 300.000 visites i centenars d’usuaris de la xarxa havien fet comentaris irònics i adjuntat mems burlant-se’n.

Molts comentaris es limitaven a dir “Gràcies” amb alguna emoticona riallera. D’altres anaven més enllà en la ironia: “Gràcies, per fi algú que ens contesta”, “gràcies, estava molt preocupat”, “em deixeu més tranquil”, “gràcies pel servei”, “moltes gràcies, sort del vostre servei d’atenció al client”, “no calia fer-ho públic però gràcies suposo”, “gràcies, ja em direu”, “no esperava altra cosa”, “ens heu solucionat la vida”, “no, no, gràcies a tu”, “així, en general. L’atenció transversal. Gràcies”, “ja era hora, merci”, “sou uns cracks. Us avanceu i tot al comentari. Sou més que puntuals!”, “quedem aixins, doncs”, “merci crack”, “això sí que és una atenció al client proactiva”, “vaja porro”, “així en general”, “us heu equivocat amb el copia i enganxa”, “gràcies per la rapidesa”, “això sí que és eficiència. Teniu IA? No m’ha donat temps a fer la piulada i ja hi ha resposta. Sublim!”, “Hola, ja ha passat una estona, què han dit els de seguretat? Gràcies”, “no sé a qui heu contestat, però gràcies”… No va faltar qui va demanar: “Però qui ha preguntat?”.

Els mems han inclòs imatges d’actors coneguts com John Travolta o Jim Carrey, d’humoristes com Javier Cansado, del futbolista Leo Messi, de la sèrie animada  Bob Esponja o de programes de TV3 com APM i d’altres televisions o procedència.

Amb aquesta política, Ferrocarrils de la Generalitat s’estalvia que les denúncies siguin accessibles als que miren el seu perfil corporatiu a X i faciliten la tasca dels que furguen en els retards i problemes de Rodalies per exigir-ne el traspàs al govern català. A vegades, però, comporta situacions ridícules com les que han fet riure i fan riure aquests dies a centenars de milers de catalans i catalanes.

(Visited 666 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari