Feijóo situa Puigdemont com a “director” de l’escenari polític actual

El líder del PP recorda la possibilitat de repetir eleccions i assenyala que depèn de l'independentisme

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb el rei Felip VI, a la ronda de consultes per a la investidura (La Zarzuela)

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha alertat aquest dimarts de la “majoria negativa” que, a parer seu, vol formar el socialista Pedro Sánchez per ser investit de nou president del govern espanyol. En una compareixença al Congrés dels Diputats, després de reunir-se amb el rei Felip VI durant més d’una hora, el popular també ha situat l’expresident Carles Puigdemont com el “director” de l’escena política espanyola actual.

    “Hem de reconèixer-ho i tenir la humilitat d’acceptar-ho. Per tant, m’interessa molt més el que digui el senyor Puigdemont que el senyor Sánchez”, ha afegit Feijóo, que ha augurat que venen setmanes de “moltes mentides” i “fosques negociacions”, i ha assegurat que el PP treballarà per “defensar” les institucions i la Constitució.

    “La meva opinió és que la situació que estem vivint ara és la d’una presumpta majoria negativa. La majoria negativa a l’alternativa del partit que ha guanyat les eleccions i una majoria negativa a la Constitució, l’Estat de dret a Espanya i els interessos generals dels espanyols”, ha asseverat Feijóo. Aquesta agrupació, segons el popular, busca formar una “coalició d’interessos” entre les formacions que van perdre les eleccions del 23-J.

    Preguntat pels detalls de la seva trobada amb el cap d’Estat, Feijóo ha afirmat que el PP “donarà suport” a la decisió del rei “sigui quina sigui”. Tot i això, ha dubtat de les opcions que té Sánchez de ser investit en cas que sigui designat com a candidat a la investidura després de la seva trobada amb el monarca. En aquest sentit, ha afirmat que avui els socialistes tenen menys vots assegurats que fa un mes.

    Pot haver-hi noves eleccions? Per descomptat. Qui les decidirà? Els qui decideixen des de sempre, l’independentisme català i, molt especialment, el senyor Puigdemont“, ha avisat Feijóo. “El senyor Sánchez és simplement un actor de repartiment en una obra que dirigeix el senyor Puigdemont”, ha lamentat. És per això que ha dit que “seria bo” que els espanyols “tornessin a parlar” en unes noves eleccions, ha afegit el líder del PP.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari