Aragonès exigeix a Sánchez que Catalunya posi les condicions per al referèndum d’autodeterminació

El president de la Generalitat condiciona així la investidura de Sánchez

    Pedro Sánchez i Pere Aragonès
    Pedro Sánchez i Pere Aragonès

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que si vol tornar a ser investit president del govern central, durant la nova legislatura espanyola (2023-2027) Catalunya ha de fixar les condicions per celebrar un referèndum sobre la independència. Així ho ha remarcat durant l’inici del seu discurs en el marc del debat de política general, aquest dimarts al Parlament.

    Aragonès ha avisat així al president del govern central en funcions i candidat socialista que cal un “compromís ferm per trobar i acordar la via” perquè la ciutadania decideixi el seu futur. “Cal que el pròxim govern de l’Estat obri aquesta porta, i cal que Sánchez en prengui nota”, ha subratllat Aragonès.

    En l’inici del seu discurs al debat, el president de la Generalitat s’ha referit a la investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que es discutirà al Congrés aquest dimarts i dimecres, i ha assenyalat que “Catalunya va frenar la dreta i l’extrema dreta a les eleccions de finals de juliol. Per això, aquesta setmana, el senyor Núñez Feijóo fracassarà, perquè Catalunya l’ha derrotat”.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari