Quin conegut politòleg independentista acusa Junqueras de “robar el protagonisme”?

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la Diada de Catalunya del 2022 (Esquerra Republicana de Catalunya)
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la Diada de Catalunya del 2022 (Esquerra Republicana de Catalunya)

El viatge d’aquest dimarts del líder d’ERC, Oriol Junqueras, fins al Congrés dels Diputats amb motiu de l’aprovació de l’ús del català, l’euskera i el gallec a la cambra baixa ha estat motiu de crítica del politòleg i tertulià del ja extint Preguntes Freqüents Ramón Cotarelo, qui ha acusat el republicà d’adjudicar-se un mèrit que no li correspon i de voler acaparar el protagonisme.

En una publicació a la xarxa social X, en la qual ha adjuntat la imatge de l’arribada de Junqueras a les portes del Congrés acompanyat dels diversos diputats d’ERC, Cotarelo ha titllat el líder del partit de “pocavergonya” i ha apuntat que tracta de “pispar els mèrits dels altres”, en referència a Junts. Una hora després, fent servir la mateixa fotografia, el politòleg independentista s’ha tornat a referir a l’assumpte i ha llançat una nova crítica.

“Els diputats d’Esquerra mai han parlat en català al Congrés, com sí que han fet, entre altres, Míriam Nogueras (Junts) i Albert Botran (CUP), però ara tracten, com sempre, de robar el protagonisme”, ha afegit Cotarelo, que s’ha referit a ERC, en un altre comentari, com a una “colla d’unionistes”. Malgrat les paraules del politòleg, cal recordar que l’exdiputat republicà Joan Tardà va ser expulsat de la cambra baixa el 2013 precisament per parlar en català.

(Visited 334 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari