La Generalitat ‘rega’ els mitjans amb 35 milions en publicitat l’any 2022

El comte de Godó és el més afavorit, amb 5 milions d’euros, i els ‘caçasubvencions’ habituals –Oriol Soler, Eduard Voltes, Eliseu Climent...– també suquen de valent

Oriol Soler

La Comissió Assessora de Publicitat Institucional de la Generalitat ha fet pública la memòria corresponent a l’any 2022, on es detallen les campanyes institucionals que s’han fet i els mitjans de comunicació que les han inserit. L’exercici passat, el Govern català es va gastar 35 milions en publicitat, incloent-hi els contractes amb les agències de creativitat i la inversió que es va fer als mitjans públics (TV3, Catalunya Ràdio, Betevé…).

Pel que fa als mitjans de comunicació privats, el més afavorit va ser el grup de la família Godó, que va rebre un total de 5 milions d’euros a través dels seus diferents canals (La Vanguardia, Mundo Deportivo, Què fem, RAC 1, RAC 105 i les seves versions digitals). En segon lloc, hi ha el grup Prensa Ibérica, de l’editor Javier Moll, que va ingressar 2,7 milions en publicitat inserida en els mitjans que té a Catalunya: El Periódico, Diari de Girona, Regió 7 i ON Barcelona.

El tercer en el podi és el diari Ara, en les seves versions en paper i digital, que va sumar 2 milions d’euros. El seu competidor, El Punt Avui (que incorpora el suplement L’Esportiu), es va quedar amb 750.000 euros, fet que ha provocat un cabreig monumental del seu editor, Joan Vall Clara, que es considera discriminat i ha endegat accions legals contra els responsables del repartiment de la publicitat de la Generalitat.

En canvi, qui està d’allò més content és l’editor Oriol Soler, que està imputat en el sumari del Tsunami Democràtic com un dels cervells de l’embat independentista. Gràcies a l’estol de revistes i microrevistes que ha creat (Sàpiens, Petit Sàpiens, Descobrir, Cuina, Arrels, Som Granollers, Som les Franqueses, Som Mollet, Som Montornès, Som Parets, Som la Llagosta, Som Martorelles, Mollet a mà…) ha esgarrapat un munt de campanyes publicitàries que sumen més de 700.000 euros. Una quantitat semblant ha rebut l’editor Marc Basté –també en l’òrbita d’ERC–, propietari de Nació Digital, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa.

A José Antich (El Nacional), la Generalitat li ha injectat 632.659 euros. Gairebé com a Nicola Pedrazzoli, que va rebre 633.255 euros per 8TV, que no li han servit de gaire, perquè ha presentat concurs de creditors.

Entre els caçasubvencions excel·leix Eduard Voltes, destacat propagandista d’ERC, que l’any passat va aconseguir 360.000 euros de publicitat del Govern per la seva publicació Time Out. Eliseu Climent, que acaba de rebre la Medalla d’Or de la Generalitat, va emportar-se al sarró 300.000 euros més amb publicitat per a El Temps, El Temps de les Arts i l’Anuari de The Economist.

A la ratlla dels 300.000 euros també hi arriba el grup mediàtic dels periodistes Salvador Cot i Vicenç Sanchis (El Món, Tot Barcelona, VadeVi, Vadegust, Món Terrassa, Catorze…). Un altre diari independentista, Vilaweb, ha ingressat 123.721 euros en publicitat de la Generalitat.

En el cas d’EL TRIANGLE, les insercions rebudes van ser de 17.337 euros al setmanari i 8.000 euros al diari digital eltriangle.eu.

(Visited 497 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari