La causa penal contra Colau per les superilles s’amplia per frau de subvencions europees

La magistrada desestima el recurs de l'excaldessa de Barcelona contra la investigació

Ada Colau, abans de la manifestació de l'1 de maig

El jutjat que investiga l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau i l’ex tinenta d’alcaldia d’Urbanisme Janet Sanz per delicte urbanístic i malversació per les ‘superilles’ de l’Eixample ha decidit ampliar la causa a un delicte de frau de subvencions europees.

L’ampliació de querella exposa que l’Ajuntament de Barcelona va destinar 25,9 milions d’euros dels fons europeus que va percebre (75 milions en total) per al programa de les ‘superilles’.

La magistrada admet, així, la petició de la part querellant, que va interessar l’ampliació de la denúncia. En paral·lel, la jutgessa ha desestimat el recurs que Colau i Sanz van presentar contra la investigació.

La querella la van interposar l’arquitecte en cap del consistori a l’època de l’alcalde Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, i els advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas, poc després que la fiscalia arxivés les denúncies dels mateixos querellants i la plataforma Salvem Barcelona.

Cal recordar que a principis de setembre un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona va revocar l’aprovació de l’anomenat eix verd de Consell de Cent en considerar que per tirar-lo endavant s’havia d’haver aprovat una modificació urbanística del Pla General Metropolità (PGM) i no només un projecte d’obres ordinari. D’aquesta manera va donar la raó a Barcelona Oberta, la Unió d’Eixos Comercials i Turístics, i va condemnar el consistori “a retornar les actuacions en l’estat que es trobaven amb anterioritat a la seva aprovació”. El consistori ara comanat per Jaume Collboni va anunciar que recorreria la decisió.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari