Junts creu que la sentència de Buch demostra que “s’ha de cobrar per avançat” l’amnistia

"El crit 'A por ellos' decretat el 2017 és vigent", lamenta Rius

El portaveu de Junts, Josep Rius, en una atenció als mitjans al Parlament
El portaveu de Junts, Josep Rius, en una atenció als mitjans al Parlament

El vicepresident i portaveu de Junts, Josep Rius, veu la sentència de l’Audiència de Barcelona contra l’exconseller Miquel Buch com un aval a l’estratègia del seu partit de “cobrar per avançat” amb l’amnistia. És a dir, que s’aprovi abans d’una eventual investidura de Pedro Sánchez.

“És una barbaritat i una salvatjada. Demostra que el ‘A por ellos’ decretat el 2017 és vigent. La posició de Junts ha estat sempre ferma, clara i diàfana: amnistia i autodeterminació”, ha dit en declaracions als periodistes.

Preguntat per com valora que ERC hagi obert la porta a demanar un compromís per escrit si no hi ha temps d’aprovar una amnistia abans de la investidura, ha evitat pronunciar-s’hi. “La posició de Junts és molt clara”, s’ha limitat a dir.

Rius considera que la demanda de Junts de “cobrar per avançat” s’entén avui “encara més bé” després de la sentència que condemna Buch a 4 anys i mig de presó per nomenar com a assessor un mosso que feia d’escorta de l’expresident Carles Puigdemont fora de Catalunya.

Ha evitat respondre si després d’aquesta resolució judicial s’ha d’incloure Buch en una amnistia. “Sempre hem dit que no va de persones, que no és una qüestió personal sinó que són qüestions polítiques”, ha dit.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari