El Parlament Europeu reclama als estats membres sancionar la demanda de prostitució

Els eurodiputats alerten que les diferents regulacions a la UE afavoreixen l'explotació sexual

Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha demanat aquest dijous als 27 estats membres de la Unió Europea que sancionin la demanda de prostitució. En un informe que ha tirat endavant amb 234 vots a favor, 175 en contra i 122 abstencions, els eurodiputats han reclamat mesures per reduir la demanda de prostitució i els anuncis a través d’Internet que busquen “atraure consumidors”, recull l’ACN.

L’informe apunta que les mesures per reduir la demanda de prostitució no han de “perjudicar aquells que l’exerceixen” i remarca que les diferències en les regulacions dels 27 afavoreixen la delinqüència organitzada i el tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual.

“Els estats membres han d’avaluar les normes vigents per evitar qualsevol buit que permeti als delinqüents actuar amb impunitat”, assenyala el text, que avisa, a més, que les persones que exerceixen la prostitució sovint es veuen abocades a la marginalitat i no tenen accés a serveis essencials, per la qual cosa l’Eurocambra reclama “millorar la protecció social” i “polítiques eficaces contra la pobresa”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari