La vaga continua en la Lliga F i les jugadores demanen 3.000 euros més

Els sindicats exigeixen que el salari mínim de la temporada 2023/24 sigui 23.000 euros anuals i la patronal de la Lliga F no vol pujar a més de 20.000

L'associació de futbolistes professionals FUTPRO
L'associació de futbolistes professionals FUTPRO.

La vaga de les jugadores de la Lliga F continua. Encara no hi ha acord en la negociació de la renovació del conveni entre patronal i sindicats. El principal punt de conflicte és el salari mínim, que en l’actualitat és 16.000 euros anuals.

Els sindicats exigeixen que el salari mínim de la temporada 2023/24 sigui 23.000 euros anuals i la patronal de la Lliga F no vol pujar a més de 20.000. “Aquesta Lliga Professional, per evitar una vaga, no cedirà a la pressió ni acceptarà propostes que suposin el col·lapse econòmic de la competició, i, per tant, el fracàs del futbol professional femení”, ha expressat la patronal.

“Ens sorprèn i entristeix la posició de la patronal durant les negociacions, que en tot moment ha estat de ferm immobilisme davant de la proposta dels sindicats”, ha respost aquest divendres el banc social format per representants de FUTPRO, AFE, Futbolistes ON, UGT i CCOO. “Després de celebrar ahir mateix una assemblea amb les jugadores, consideren inacceptable la proposta de la patronal i els entristeix que hagin de mantenir una vaga. És un moment clau per defensar els drets laborals de les nostres futbolistes i tenir el compromís que les institucions que componen la indústria del futbol femení aposten pel seu desenvolupament i pel benestar de les protagonistes”, van sentenciar els sindicats.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari