Un jutjat de Barcelona autoritza el peritatge de la palmera que va matar una noia al Raval a l’agost

La família de la víctima vol que s'analitzi l'arbre per saber les causes de la caiguda

Indret on hi havia una palmera datilera que ha caigut al Raval

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha autoritzat la realització d’un peritatge privat sobre la palmera que va matar una jove el 3 d’agost passat al Raval. La família de la víctima va demanar al jutjat que un pèrit agrònom pogués analitzar l’arbre caigut i intentar descobrir les causes de l’incident. El jutjat ho ha autoritzat i ha requerit a l’Ajuntament de Barcelona que conservi les restes de l’arbre fins que l’expert elegit per la família el pugui examinar, segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar l’ACN.

La família, representada per Vosseler Advocats, vol que es determini si hi va haver alguna negligència en la cura i tractament de la palmera, que podria haver caigut per estrès hídric, segons va apuntar el mateix consistori. També es vol concloure si els exàmens periòdics que van fer els tècnics municipals van ser els adequats o van passar per alt alguna afecció de la palmera.

Depenent dels resultats del peritatge, la família no descarta presentar una demanda civil contra el consistori pel mal manteniment de l’arbre, cosa que incrementaria la possible indemnització. Aquesta via civil seria paral·lela a la penal, que podria quedar arxivada si no es detecta cap actuació delictiva.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari