La Moncloa continua convençuda de la investidura de Sánchez sabent les condicions de Puigdemont

Marlaska diu que estudiaran l'abast de les peticions de Junts per "garantir la convivència" en el marc constitucional

Els ministres Fernando Grande-Marlaska i Isabel Rodríguez

Foto: La Moncloa / José Manuel Álvarez

El govern d’Espanya manté el convenciment que el seu president, Pedro Sánchez, tornarà a ser investit, després de conèixer les exigències de Junts, presentades aquest dimarts al matí per l’eurodiputat i exlíder de la formació independentista, Carles Puigdemont.

Fonts governamentals citades per Europa Press consideren vigents les paraules en aquest sentit pronunciades dilluns per Sánchez, que va dir que l’acord “es pot, s’ha de fer i es farà”.

La mateixa informació afegeix que aquestes fonts interpreten que l’acord no s’ha allunyat i que el discurs de Puigdemont es dirigeix als seus seguidors i companys de partit. A més, aquestes fonts consideren que les exigències de l’amnistia i el referèndum s’estan plantejant en plans diferents, i que l’amnistia té prioritat.

Sobre les condicions marcades per Puigdemont, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que estudiaran l’abast de les peticions amb l’objectiu de “garantir la convivència en el nostre país”, que ha afegit que no es pot assolir “fora del marc constitucional”.

El govern central, així mateix, ha considerat que Puigdemont “ha obert una via al diàleg” en la seva compareixença d’aquest dimarts a Brussel·les i, segons fonts de l’executiu citades per l’ACN, ha descartat una reunió amb l’expresident català, per bé que preveu que el PSOE estableixi contactes amb Junts després que fracassi la investidura del candidat del PP a la presidència, Alberto Núñez Feijóo.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari