A qui ha indignat el nou logo de Catalunya Ràdio?

Nou logo de Catalunya Ràdio

D’ençà que Junts va abandonar el govern que compartia amb ERC a la Generalitat, han sovintejat més que mai les crítiques de figures del partit i la seva òrbita contra els continguts dels mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El darrer motiu d’indignació, però, l’han trobat en un altre lloc: el nou logo de Catalunya Ràdio, una emissora immersa en el procés de reestructuració emprès per la CCMA, que fusionarà TV3 i Catalunya Ràdio en la marca 3Cat.

El nou logo mostra un cop més el tradicional llamp de l’emissora, però en un format que, girat, és semblant a les dues runes amb què es representaven les Schutzstaffel, les SS del nazisme.

Aquest detall ha fet saltar, entre altres, el diputat de Junts Francesc de Dalmases, el qual ha trobat que “és un error greu que és una ignomínia i avergonyeix”. De Dalmases, que va ser membre de la comissió parlamentària de control a la CCMA fins que es va difondre com va intimidar una periodista del FAQs de TV3, ha afegit que “el nazisme i els seus símbols no són cap broma i no accepten excuses”.

L’exestrella de TV3 i columnista Pilar Rahola és del mateix parer. “Què punyetes fa Catalunya Ràdio?”, s’ha preguntat a Twitter abans de queixar-se que “treu Catalunya del logo” -l’emissora passa a denominar-se CatRàdio- i que “hi posa un símbol inquietant“. “Han perdut completament el nord”, ha sentenciat.

L’exconseller Josep Huguet i Lluís López Lozano, politòleg i candidat d’ERC a El Prat de Llobregat, a més de director acadèmic de la Fundació Josep Irla (vinculada amb ERC), han recordat que el llamp ja apareixia al logo de Catalunya Ràdio durant els anys 90 -de fet, hi ha estat sempre-, quan Jordi Pujol era president de la Generalitat.

“Però era època convergent i algú que ara la critica perquè no hi té cap espai, llavors li tenia”, s’ha queixat Huguet, mentre que Pérez Lozano ha comentat: “Quines ganes de poder tenir debats seriosos i deixar d’haver de rebatre estupideses”.

(Visited 508 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari