Robles rebutja una amnistia generalitzada i aposta per “actuacions individualitzades”

La ministra de Defensa en funcions insisteix en la importància de la "concreció" dins del marc constitucional

    La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles (Flickr / OTAN)

    La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha rebutjat el plantejament d’una amnistia generalitzada i ha advocat per “actuacions individualitzades” perquè, segons ha indicat, les “normes han de tenir sempre una concreció”. En una entrevista a la Cope, preguntada per una hipotètica llei d’amnistia, la ministra ha insistit en la importància del “marc” de la Constitució i de tenir en compte la “concreció”.

    “No podem oblidar mai que el dret penal dona resposta a actuacions individualitzades comeses per persones concretes en llocs i moments diferents“, ha assenyalat Robles. Tot i que la titular de Defensa ha matisat que la Constitució “permet unes interpretacions concordes a la realitat social”, ha insistit que una hipotètica amnistia ha de ser concreta.

    La ministra ha explicat que la “concreció” que es requereix no es troba, ara per ara, en cap text, però ha assegurat que, si arriba el moment, el Tribunal Constitucional “el que veurà és un text concret, amb una articulació concreta, no amb unes grans declaracions de principis”.

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari