Colau proposa al govern central “forçar” el cessament de Rubiales

L'exalcaldessa planteja "prioritzar" l'esport femení retirant la candidatura d'Espanya del Mundial masculí el 2030

    L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau al consistori (ACN)

    L’exalcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú (BComú), Ada Colau, ha proposat al govern central “forçar” el cessament del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pel petó no consentit a la jugadora Jennifer Hermoso. En un comunicat difós a les xarxes, Colau també planteja “amb ànim constructiu” altres accions més enllà del cessament, com ara retirar la candidatura d’Espanya del Mundial masculí de futbol el 2030 i, a canvi, optar a acollir el Mundial femení el 2031.

    L’exalcaldessa argumenta que retirar la candidatura del Mundial masculí no és “castigar” el futbol d’homes, sinó que “senzillament” és perquè és “impossible” que Espanya pugui optar a dos Mundials consecutius. “Així, es tractaria de retirar-se del masculí per tenir opcions de guanyar la seu del Mundial femení, prioritzant per una vegada l’esport de dones”, explica.

    Colau també creu que cal reparar el “dany” a Hermoso i a la resta de jugadores, així com recuperar “la imatge internacional” d’Espanya després dels fets ocorreguts, i afirma que “cal donar una resposta contundent”. Segons ella, així quedaria “clara” la defensa “real” del futbol femení.

    En el comunicat, l’exalcaldessa titlla el comportament de Rubiales de “masclista” i lamenta que la situació ha generat, per extensió, “un dany en totes les dones que practiquen o volen practicar esport i avui se senten menys protegides”.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari