Ja hi ha gairebé 500 ingressats per covid a Catalunya

Les hospitalitzacions afecten principalment persones majors de 60 anys

Personal sanitari de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona

El nombre d’hospitalitzacions per covid-19 als llits convencionals de Catalunya continua augmentant. Hi ha un total de 489 persones ingressades, cosa que representa un increment de 36 persones en comparació de la setmana anterior, segons el Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (Sivic).

Durant la setmana del 14 al 20 d’agost, la incidència d’infeccions respiratòries agudes (IRA) va disminuir lleugerament, i ara es manté a nivells baixos de transmissió, amb una taxa de 272 casos per cada 100.000 habitants. S’han registrat en total 21.329 casos d’IRA, encara que les xifres, segons el Departament de Salut de la Generalitat, es poden haver vist afectades pel dia festiu.

Pel que fa a la distribució de virus, el SARS-CoV-2 és el més comú, present al 30,3% de les mostres, seguit pel rinovirus (13.6%) i el parainfluenza (7.6%). El 82% de les hospitalitzacions per covid-19 a Catalunya afecten principalment persones més grans de 60 anys, i les unitats de cures intensives (UCI) mantenen un nombre estable de 12 persones en llits crítics per aquesta malaltia.

La variant òmicron del virus representa gairebé el 100% de les mostres seqüenciades, mentre que la variant Eris, detectada per primera vegada el 8 de juny, és present a 39 mostres positives fins a l’11 d’agost.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari