Setanta municipis de Catalunya es troben en risc molt alt o extrem d’incendi forestal

Aquest dilluns es restringeix l’accés a set espais naturals i Protecció Civil posa en alerta el pla Infocat

Imatge d'un helicòpter dels Bombers sobre l'incendi de la Selva del Camp (ACN)

Una trentena de comarques de Catalunya es troben en risc alt o molt alt d’incendi forestal. En la darrera actualització, els Agents Rurals fixen el nivell 3 del Pla Alfa en 70 municipis de 13 comarques amb un perill molt alt o extrem d’incendis, eleven a 35 les comarques al nivell 2 amb un perill alt o molt alt, i en deixen 4 al nivell 1, amb un perill alt o moderat. En el cas de les zones amb un nivell màxim, el 3, a partir d’aquesta mitjanit de diumenge a dilluns, ha implicat el tancament d’accessos a parcs naturals, com el Garraf, el Montsant, el Montmell-Marmellar, els Ports, Montsec d’Ares, Montsec de Rubies i la Baronia de Rialb.

Aquests controls d’accessos es duen a terme per evitar la presència de persones en aquests espais amb l’objectiu de reduir el risc que es produeixi una ignició –el 90% dels incendis a Catalunya són causats per l’activitat humana–, i que no hi hagi persones en situació vulnerable a la zona en cas que es declari un incendi forestal. Mentre duri l’activació, els agents rurals es destinaran exclusivament a la prevenció d’incendis forestals, i es reforçarà la vigilància aèria. S’ha fet una crida a la prudència per evitar qualsevol situació de risc, i s’ha demanat a la ciutadania que no freqüenti el medi natural, especialment en hores de màxima insolació.

De fet, Protecció Civil ha anunciat aquest diumenge a la nit que posava en alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat). La decisió s’ha pres en una reunió del Comitè Tècnic del pla Infocat, format per tots els cossos d’emergències i organismes implicats.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la dorsal anticiclònica s’ha reforçat sobre la península Ibèrica, i que aquesta configuració ha permès l’entrada d’una irrupció càlida de procedència africana. A punts de Ponent, la temperatura màxima és probable que se situï entre els 39ºC i els 41ºC. Al Pirineu, els valors màxims fregaran els 38ºC, i a la resta del territori entre 35ºC i 38ºC.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari