Puigdemont justifica l’acord amb el PSOE perquè el català a la UE “és un fet”

L'expresident de la Generalitat diu que la investidura està "exactament allà on estava" l'endemà del 23-J

    Carles Puigdemont

    L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha justificat l’acord amb el PSOE per votar Francina Armengol amb el reconeixement del català a Europa. “És un fet, no pas una promesa, que mai s’havia volgut donar”, ha dit Puigdemont a Twitter, després que el govern central hagi demanat al Consell de la Unió Europea incorporar el català, el basc i el gallec com a llengües oficials de la UE.

    Puigdemont també ha reclamat el “compliment de manera comprovable” per a futurs pactes i ha desvinculat les negociacions d’aquest dijous de les de la investidura. “A alguns els semblarà massa, i a altres els semblarà poc. És una negociació per a la Mesa del Congrés”, ha apuntat. “La investidura està exactament allà on estava l’endemà de les eleccions”, ha agregat.

    Alhora, Puigdemont ha dit que el calendari “és clar”, i ha assenyalat la data del 19 de setembre, quan la qüestió del català podria formar part de l’ordre del dia de la reunió del Consell d’Afers Generals. “No ens mouran promeses o voluntats polítiques sense garanties de compliment de qui no ens genera cap confiança”, ha sentenciat l’expresident de la Generalitat.

    (Visited 78 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari