Els manters de Barcelona denuncien el retorn d’una persecució “més violenta” contra ells

Batlle avisa que la "pressió" continuarà i diu que la Guàrdia Urbana té indicacions de "combatre" l'activitat

Venedors ambulants interactuen amb compradors en una plaça del front marítim (ACN)

Els manters de Barcelona denuncien el retorn d’una persecució “brutal” que no patien des d’abans de la pandèmia de la covid que va esclatar l’any 2020. Així ho ha explicat a l’ACN el portaveu del Sindicat de Venedors Ambulants, Lamine Sarr, que apunta que aquest estiu la policia s’ha tornat “més violenta” i noten més pressió de la Guàrdia Urbana, que els “persegueix” i requisa “moltíssims materials”.

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha assenyalat que aquesta “pressió” sobre l’activitat continuarà i ha afirmat que els agents tenen indicacions “precises” de “combatre” la venda il·legal. “A Barcelona no volem aquest tipus de negoci”, ha etzibat. Sarr ha apuntat que abans de la pandèmia ja hi havia aquesta mateixa persecució que ara ha tornat, i lamenta que el govern de Jaume Collboni els “criminalitza”. Malgrat el canvi de govern municipal el 28-M, amb el PSC en solitari i Collboni d’alcalde, Batlle continua al capdavant de l’àmbit de Seguretat.

Segons Batlle, la “pressió” sobre la venda ambulant ha estat “continuada” des de l’agost del 2019, quan ja els preocupava “molt” el fenomen. “Estem en una situació que portem conduint des de fa quatre anys i els mesos d’estiu es fa més evident”, ha indicat. Larr reconeix que l’estiu és un període “difícil” perquè hi ha més persones “condemnades” a vendre al carrer. A més a més, els manters afirmen que enguany se’ls estan requisant molts productes.

El portaveu del sindicat de manters ha subratllat que darrere de la venda ambulant no hi ha un “desig”, sinó una “obligació de supervivència”, i assegura que la llei “criminalitza” els migrants que no tenen dret a treballar quan arriben a Espanya. A més, ha recordat que els manters que ara són perseguits van ser aplaudits en el seu moment per cosir mascaretes i bates per als hospitals durant la pandèmia. Batlle, però, ha dit que darrere de la venda ambulant “sempre hi ha activitats delictives i mafioses”, i està convençut que l’activitat “perjudica” els comerciants i la convivència a l’espai públic i que “no fa cap favor” als venedors que s’hi dediquen.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Els manters de Barcelona denuncien el retorn d’una persecució “més violenta” contra ells”

  1. La mejor conversacion que he tenido con un mantero fue en una almacén de vanta de bolsos en Badalona propiedad de chinos, mientras estaba gestionando el proyecto y legalización del almacen de venta,
    Le dije a mi amigo africano:
    ¿Corres mucho delante de la policia?, y me respondio, mientras corra más que ellos, me dedicare a esto, porque no tengo trabajo
    NO COMMEN

    Respon

Feu un comentari