MicroBank concedeix 634 milions d’euros destinats a projectes que generen un impacte social positiu

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha dedicat 634 milions d’euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu en el primer semestre de 2023, la qual cosa suposa un increment de l’11% respecte al mateix període de l’any anterior. El nombre d’operacions, per la seva banda, se situa en 62.463, un 12% més.

La línia d’activitat de MicroBank que va experimentar més creixement va ser l’encarregada de la concessió de microcrèdits a emprenedors i microempreses, amb un total de 9.634 operacions en els sis primers mesos de l’any, el que representa un 31,3% més. En volum de finançament, MicroBank va contribuir amb 126,79 milions d’euros a la recuperació del teixit empresarial, la qual cosa suposa un increment del 31,6% respecte al mateix semestre de 2022. L’import mitjà dels microcrèdits a negocis es va situar en 13.161 euros fins al juny.

Un altre dels pilars de l’activitat de MicroBank, els microcrèdits a famílies amb pocs recursos dirigits a cobrir necessitats bàsiques, es va saldar amb la formalització de 49.845 operacions, un 9,2% més que en el mateix període de l’any anterior. El volum de finançament en aquest capítol ha ascendit a 376,48 milions d’euros, el que suposa un augment del 7%.

Aquesta tendència a l’alça es va iniciar ja l’any 2021, en part a conseqüència de la recuperació del consum familiar. L’import mitjà dels microcrèdits a famílies entre gener i juny de 2023 es va situar en 7.553 euros, pràcticament la mateixa dada que en el primer semestre de 2022.

Per la seva banda, el finançament dirigit a sectors amb impacte social, enfocat a projectes de l’economia social, l’educació i la innovació, entre d’altres, va ajudar a materialitzar 2.984 iniciatives a Espanya -un 6,5% més- fruit d’atorgar finançament per un valor global de 131,12 milions d’euros, import que representa un augment del 7,1% en relació amb els sis primers mesos de l’any anterior.

“El balanç del primer semestre reflecteix que MicroBank continua avançant fermament cap a la consecució dels objectius del seu Pla Estratègic 2022-2024, havent assolit ja pràcticament la meitat d’aquesta meta, que contempla concedir un total de 3.500 milions d’euros en finançament amb impacte social, un 36% més que en l’anterior”, explica Juan Carlos Gallego, president de MicroBank. Per la seva banda, Cristina González, directora general de MicroBank, destaca que, una vegada més, “l’entitat demostra que és capaç d’adaptar-se al context econòmic i social del moment, per la qual cosa, fidel al seu propòsit com a banc social de CaixaBank, posa l’accent en els col·lectius que més ho necessiten”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari