Ferrocarrils de la Generalitat ha pagat 65.000 euros a l’empresa que fa les samarretes que insulten Pedro Sánchez

La major part dels contractes corresponen a mascaretes subministrades entre els anys 2020 i 2023 i també n’hi ha per material corporatiu de la societat pública

Samarreta i mascaretes comercialitzades per Global Solutions 2014 SL a través del portal urnesdelreferendum

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha pagat 64.886,73 euros en els darrers quatre anys a l’empresa Global Solutions 2014, que és la que ha posat en circulació les samarretes amb el lema “Sánchez, mamón, truca al Puigdemont”. Entre el 2019 i el 2023, FGC va signar 22 contractes amb aquesta empresa, que comercialitza les samarretes a través del portal urnesdelreferendum.cat.

Setze dels vint-i-dos contractes que FGC ha signat amb Global Solutions 2014 durant aquests anys es refereixen a la compra de mascaretes FFP2, per fer front a la pandèmia de la Covid. Les administracions públiques han signat 46 contractes amb aquesta empresa però només l’ajuntament de Montgat li va comprar mascaretes. L’Institut Català de la Salut ha contractat en 10 ocasions els serveis de Global Solutions 2014 però mai li ha comprat mascaretes. Les altres administracions que li han comprat productes i serveis són l’Institut Català de les Dones, en 4 ocasions, el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra, també en 4 ocasions, l’ajuntament d’Argentona, 3 cops, el Consell Nacional de la Joventut, un cop, i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, un cop. El contracte amb aquesta agència és l’últim que consta en el Registre de Contractació Pública de la Generalitat. Es va signar el passat 9 de maig.

La contractació més cara de FGC amb l’empresa que ven les samarretes que insulten el president espanyol es va elevar a 12.100 euros i es va signar el 15 de juny del 2020. Va ser per adquirir mascaretes FFP2/KN95. L’estat d’alarma per la pandèmia s’havia declarat tres mesos abans. Global Solutions 2014 encara va vendre mascaretes a l’empresa pública que gestiona els ferrocarrils de la Generalitat el passat 24 de gener. Al Registre de Contractacions aquest contracte s’especifica com a “subministrament de mascaretes quirúrgiques per l’Explotació Montserrat”.

A més de mascaretes, Global Solutions 2014 SL també subministra material corporatiu a FGC. El 17 de novembre del 2020 li va vendre bosses TOTE BAG corporatives serigrafiades. Ferrocarrils de la Generalitat li ha encarregat, a més, 400 bolígrafs i material promocional de diverses activitats com el “Camp Natura”.

El portal urnesdelreferendum.cat es dedica a vendre material de tot tipus favorable a la causa independentista: samarretes, dessuadores, bosses de tela, banderes, tasses, llibretes, llibres, pins, clauers, xapes i fins i tot urnes del referèndum de l’1 d’octubre a mida natural o reduïda. La samarreta insultant a Pedro Sánchez es ven a 15 euros. El GrupMón, pool de mitjans de comunicació controlat per Vicent Sanchis, director de TV3 entre els anys 2017 i 2022, s’ha sumat a la campanya de venda d’aquestes samarretes i les ofereix amb un 15% de descompte.

Global Solutions 2014 SL va fabricar mascaretes amb simbologia independentista i les venia a 8 euros la parella. En la seva promoció deia que estaven fabricades a Catalunya i que eren de cotó 100% i polièster amb certificat de la Comissió Europea. També va vendre les samarretes de la Diada de l’Assemblea Nacional Catalana, el 2020, pancartes de “Welcome to Catalonia” exhibides al Nou Camp i packs de llibres de Carles Puigdemont.

Es defineix com “una central de compres especialitzada en la reproducció d’imatge corporativa per tot tipus de suports: impressió tèxtil, vinils, pancartes i banderoles, lones de gran format, muntatges i aplicacions per a fires, congressos i tot tipus d’esdeveniments, displays, PLV, articles promocionals, retolació, impressió gràfica sobre paper i cartró, packaging i altres elements corporatius” i assegura que “tenim una estructura petita que ens permet reduir molt els nostres marges comercials. A Global Solutions tenim una cartera de clients molt petita, però de gran valor adquisitiu, que ens permet oferir un servei especialitzat i molt ràpid per als nostres clients”. Ferrocarrils de la Generalitat forma part d’aquesta petita cartera de clients i, efectivament, té un gran valor adquisitiu.

(Visited 585 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Ferrocarrils de la Generalitat ha pagat 65.000 euros a l’empresa que fa les samarretes que insulten Pedro Sánchez”

  1. Merci per la info. No tenia prou clar on anar a comprar-ne.
    Per cert, no és diu “tamany” sinó MIDA. Espero que en tinguin de distintes encara que a casa som uns quants.

    Respon

Feu un comentari