Un grup de voluntaris recull 400 kg de deixalles al litoral de Blanes

La iniciativa es fa després del concurs de focs artificials

Participants de la recollida d'escombraries de la platja de Sa Palomera a Blanes (Ajuntament de Blanes)
Participants de la recollida d'escombraries de la platja de Sa Palomera a Blanes (Ajuntament de Blanes).

Un grup de 50 voluntaris ha recollit més de 400 quilograms de deixalles al litoral de Blanes (La Selva) aquest dissabte, 5 d’agost. La iniciativa, que fa anys que es repeteix, l’ha organitzat l’Ajuntament de la ciutat de la Costa Brava i ha comptat amb submarinistes –coordinats pel Centre de Busseig Blanes Sub– i també voluntaris a la platja de Sa Palomera.

L’acció s’ha fet després del 51 Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que llença els artefactes pirotècnics des d’aquest entorn natural. Ha permès netejar i retirar els objectes pirotècnics fruit de la celebració del festival i conscienciar la ciutadania.

A banda del material pirotècnic, també es recullen altres tipus de residus: plàstics, paper, llaunes, vidres, i, sobretot, tovalloletes, a més d’altres tipus d’escombraries que provenen directament dels lavabos de les cases. Temps enrere s’havien trobat urnes, carros de compra, parts de bicicleta, pròtesis humanes i ampolles de whisky encara precintades.

En aquest cas s’han trobat des d’uns mitjons fins a les restes d’un focus d’il·luminació, ha informat el consistori en un comunicat. Abans d’abocar-ho tot als respectius contenidors, s’han destriat en diversos grups: cartró, plàstics, llaunes i envasos, estris de pesca, material sanitari, vidre roba i sabates, burilles de cigarretes, tubs i peces d’embarcació i troballes insòlites.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari