Professor imputat per abusar sexualment d’una menor ha obtingut plaça de funcionari

El Departament d'Educació estudia prendre mesures per, com a mínim, apartar-lo de les víctimes

Institut Màrius Torres de Lleida

La Generalitat estudia mesures cautelars contra un professor d’institut que ha aconseguit una plaça de funcionari tot i estar imputat per abusar sexualment d’una menor. El cas l’ha destapat elDiario.es aquest dilluns: el docent va continuar fent classe i, ara, ha obtingut la plaça després de presentar-se a un procés d’estabilització d’interins a través d’un concurs de mèrits.

El tribunal no hi diu res, però el Departament estudia prendre mesures per, com a mínim, apartar-lo de les víctimes. Ho ha dit la consellera d’Educació, Anna Simó, que defensa que l’administració té eines per actuar i que, tot i que el procés judicial encara està obert, sí que se li poden canviar les tasques per allunyar-lo de l’alumnat.

La Fiscalia demana dos anys i set mesos de presó per al docent per haver fet tocaments a una alumna de 17 anys l’agost del 2020. Quan es va fer públic el cas, una altra antiga estudiant va declarar haver passat per una situació similar amb el mateix professor anys enrere.

El professor de l’institut Màrius Torres de Lleida es va trobar una alumna pel carrer i la va convidar a casa seva per regalar-li uns llibres. La noia hi va anar i quan estava asseguda al sofà, es va queixar d’una contractura a l’esquena. L’home llavors li va fer diversos tocaments que la van deixar “bloquejada”.

La noia va denunciar el delicte a la policia al cap de tres dies i la família de la víctima va demanar que apartessin el professor de les aules de manera cautelar, però Educació no ho va fer perquè no hi havia sentència ferma.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari