L’Audiència Nacional deixa Villarejo lliure després de condemnar-lo a 19 anys de presó

Contra el criteri de la Fiscalia, el tribunal conclou que una pena elevada no és motiu suficient per tancar provisionalment l'excomissari

L'excomissari Villarejo, a la comissió de l'Operació Catalunya

El tribunal de l’Audiència Nacional que va condemnar l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo a 19 anys de presó per tres dels seus encàrrecs privats ha decidit, contra el criteri de la Fiscalia Anticorrupció i les acusacions, deixar-lo en llibertat amb mesures cautelars.

La interlocutòria, recollida per Europa Press, imposa a Villarejo i el seu soci Rafael Redondo l’obligació de comparèixer cada 15 dies als jutjats i cada cop que l’Audiència els ho demani, així com la prohibició de sortir d’Espanya, juntament amb la retirada del passaport i l’obligació de comunicar si canvien de domicili.

Per als magistrats de l’Audiència Nacional, l’elevada pena imposada a Villarejo no és motiu suficient per acordar el seu ingrés a la presó, ja que considera que, per fer-ho, haurien de concórrer circumstàncies que evidenciessin un risc de fuga. A més, indiquen que Villarejo ja va estar a la presó entre el 2017 i el 2020, i que no ha faltat a les seves cites amb la justícia.

Villarejo va ser condemnat 19 anys de presó com a culpable de descobriment i revelació de secrets i de falsedat documental, però no per suborn, en la macrocausa Tàndem. L’Audiència destaca en la seva resolució que la pena de 19 anys no es va imposar per la gravetat dels delictes, sinó pel resultat de sumar diverses penes pels mateixos delictes corresponents a diferents peces del cas.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari