La Junta Electoral ha rebutjat la petició del PSOE de revisar els 30.000 vots nuls a Madrid

La formació socialista està a 1.323 vots d'obtenir el seu 11è diputat i que el PP perdi el seu 16è escó

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, el primer a votar el 23-J (CCMA)
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, el primer a votar el 23-J (CCMA).

La Junta Electoral de Zona ha rebutjat la petició del PSOE de revisar els més de 30.000 vots nuls. El recompte del vot CERA, el dels residents a l’estranger, va permetre al PP arrabassar un escó al PSOE a Madrid.

La formació socialista s’ha quedat “a 1.323 vots d’obtenir el seu 11è diputat, perdent el seu 16è escó el PP”, assenyala el PSOE en la carta, segons ha informat eldiario.es. A més, hi hauria 30.302 vots nuls sense computar els vots nuls de l’escrutini CERA, “la qual cosa suposaria un 0,84% dels vots que consten en les actes d’escrutini de les taules” a la província de Madrid.

“El reduït vot necessari perquè el PSOE pogués aconseguir el seu 11è diputat per la circumscripció de Madrid respecte al vot nul declarat en les actes de les meses electorals, acredita la transcendència i possible incidència de la revisió de tot el vot nul en urna, que pogués donar lloc a la variació de l’assignació, la qual cosa justifica, l’obertura i la revisió de tots els sobres de l’escrutini on han d’estar consignats els vots nuls, i la revisió d’aquests, reflectits en les actes considerades”, indica el PSOE.

“La diferència entre PP i PSOE és tan petita que creiem que cal ser tan garantistes com sigui possible i que cap vot es pugui quedar fora per no fer un petit esforç més“, han assenyalat fonts socialistes en relació amb la petició de revisió de vots nuls.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari