El nivell d’aigua als embassaments de les conques internes baixa per sota del 28% en l’últim mes

L'ACA manté que no s'entrarà en fase d'emergència per sequera fins com a mínim el novembre

Pantà Darnius-Boadella (Gemma Tubert, ACN)
Pantà Darnius-Boadella (Gemma Tubert, ACN).

El nivell d’aigua als embassaments de les conques internes catalanes ha trencat la tendència a l’alça i ha tornat a recular durant el mes de juliol. Els pantans se situen per sota del 28%, segons dades oficials d’aquest dissabte. Després que al maig el volum ratllés el 25% i toqués mínims de l’actual període de sequera, el nivell d’aigua va pujar al 30,2% el juny gràcies a la pluja.

Fonts de l’Agència Catalana de l’Aigüa (ACA) expliquen a l’ACN que “és normal” que la xifra hagi baixat durant el juliol, ja que “es consumeix més aigua, hi ha una major evaporació, i menys aportacions per les pluges”. Tot i la caiguda d’aquest mes, l’ACA assegura que no s’entrarà en fase d’emergència per sequera fins com a mínim el novembre.

Segons l’ACA, les pluges de maig i juny han permès recuperar “només uns cinc punts el nivell de reserves”, principalment en el sistema Ter Llobregat, mentre que a zones com l’Alt Empordà o les comarques de Tarragona, la manca de pluges ha fet que la recuperació sigui “gairebé inexistent”.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari