Rebutjades les al·legacions de Boye per esquivar un judici per blanqueig

L'Audiència Nacional també descarta plantejar al TJUE una qüestió prejudicial com li demanava l'advocat, a un pas de la banqueta pel cas del narco Miñanco

Gonzalo Boye

L’Audiència Nacional ha rebutjat les al·legacions de l’advocat Gonzalo Boye i del narcotraficant José Ramón Prado Bugallo, més conegut com a Sito Miñanco, per evitar el judici per blanqueig de capitals corresponent a l’operació Mite, difon l’ACN.

El judici té com a objecte la presumpta participació dels processats en dues operacions entre 2016 i 2018 d’introducció d’una tona de cocaïna i de creació d’un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts amb el tràfic de droga.

Boye i Miñanco havien reclamat que s’apreciés l’excepció de cosa jutjada, i l’advocat, en particular, sostenia que ja s’havien jutjat aquests fets amb els quals se’l relaciona en un procediment contenciós-administratiu obert arran del decomís de diners que duien diversos investigats en maletes a l’aeroport de Barajas.

En concret, Boye es troba a un pas del judici per la seva suposada participació en un intent per recuperar 889.620 euros que la Policia Nacional havia comissat a membres de l’organització de Sito Miñanco

L’Audiència Nacional ha rebutjat la reclamació de tots dos i ha descartat plantejar, com també pretenia Boye, una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i passar l’afer a l’Audiència de Madrid.

Boye, que és l’advocat de l’expresident català Carles Puigdemont, va ser enviat a judici per l’Audiència Nacional, juntament amb Miñanco i 47 persones més, el passat mes de novembre.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari