Bolaños reitera que és “totalment impossible” que el PSOE doni suport a Feijóo

El PSOE treballa la investidura de Sánchez "amb discreció", "prudència" i "sense pressa"

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, està tractant “d’amagar el seu fracàs entretenint-se a fingir” que té opcions de ser investit. En declaracions des del Congrés aquest dimecres, després de l’última Diputació Permanent de la legislatura, Bolaños ha dit que és “totalment impossible” que el seu partit doni suport a Feijóo i ha ironitzat amb el fet que el president del PP “ara digui que el PSOE és un partit d’Estat i constitucionalista”.

    Fonts dels socialistes apunten, segons ha recollit l’ACN, que el líder del PP està “tocat de mort” després del 23-J i consideren que està “tractant d’aparentar que té possibilitats” de ser investit “per no precipitar la seva caiguda brusca”. “És postureig per retardar aparèixer com a perdedor”, afirmen. El PSOE treballarà en la investidura de Pedro Sánchez “amb independència” del que faci Feijóo, i vaticina que el líder del PP preferirà no sotmetre’s a una investidura fallida. Fonts del partit també creuen que un cop passi la investidura hi haurà una crisi interna al PP i que Feijóo no aguantarà tota la legislatura com a líder de l’oposició.

    Pel que fa a la negociació de la investidura de Sánchez, Bolaños ha defensat que s’ha de fer “amb discreció” i ha evitat donar-ne cap detall. En aquest sentit, ha reiterat que cal negociar amb “prudència” i “sense pressa” i deixar que “les coses segueixin el seu curs”. El ministre no ha explicat si ja han parlat amb Junts i ha defensat no posar tant el focus en la formació de l’expresident Carles Puigdemont perquè també cal negociar amb ERC, EH Bildu, PNB i BNG.

    Ni referèndum ni amnistia

    Des del PSOE insisteixen que no acceptaran ni el referèndum ni l’amnistia, però entenen que JxCat ha de fer plantejaments de màxims com a punt de partida. “Cal deixar-los digerir i ajudar-los a prendre decisions”, han dit. Les mateixes fonts han confiat que no hi haurà “guerra civil” a Junts i han argumentat que seria “fatal” per al partit anar a una repetició electoral.

    “La gent no ho entendria, no aconseguirien res”, han afirmat, i han remarcat que el PSC ha obtingut més suport que la suma d’ERC i Junts. “S’ha de llegir l’estat d’ànim de la gent”, apunten, i confien que no hi haurà repetició electoral. També han descartat que els republicans i JxCat s’entenguin per fer front comú.

    (Visited 43 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari