PSC, Junts, ERC i ‘Comuns’ reediten el pacte de govern a l’AMB que presidirà Collboni

Les quatre formacions han destacat que l’acord ha estat “fàcil” perquè les prioritats “estan clares”

López Mayolas, Balmón, Sierra i Mijoler

Els grups metropolitans PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Guanyem-Confluència i ERC-AM han signat aquest dimarts la reedició del pacte de govern a l’AMB, entitat que gestiona el tercer pressupost del sector públic de Catalunya i que presidirà l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Un cop signat l’acord, els representants dels quatre grups, Antonio Balmón (PSC), Isidre Sierra (Junts), Lluís Mijoler (Comuns) i Oriol López Mayolas (ERC), han destacat la “generositat” que ha fet possible un acord que fa una lectura “positiva i constructiva” dels resultats de les darreres municipals i que demostra la importància de “cooperar més enllà del color polític”. Habitatge, mobilitat sostenible i l’increment de l’ocupació seran les prioritats.

El quart mandat de l’AMB, el primer presidit per un membre del PSC, arrencarà dijous amb la constitució del Consell Metropolità, màxim òrgan de govern de l’AMB format per 90 consellers.

La Junta de Govern d’aquest mandat a l’ens estarà formada pel president i 16 consellers i conselleres. El PSC tindrà nou membres, Junts per Catalunya tres, En Comú Guanyem-Confluència tres més i ERC dos membres.

Pel que fa als reptes del nou mandat, el pacte busca afrontar les desigualtats socials i l’emergència climàtica, impulsar el progrés socioeconòmic, la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i la protecció del medi ambient i el territori.

L’habitatge, han explicat, serà una de les principals prioritats del mandat, així com la mobilitat sostenible i l’augment de l’ocupació.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari