La Generalitat anima Sánchez a ser “valent” i “moure peça”

La portaveu Plaja descarta que el president Aragonès avanci les eleccions al Parlament de Catalunya

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja

La portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Plaja, ha convidat el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, a ser “valent” i a “moure peça” si vol aconseguir el suport d’ERC i Junts per ser reelegit, després dels resultats de les eleccions generals de diumenge.

Plaja ha dit que Sánchez haurà d’escoltar “als partits que tenen la clau” i “la paella pel mànec”, en referència a les dues formacions independentistes catalanes que han obtingut representació al Congrés el 23-J.

Segons la portaveu del govern català, aquests dos partits tenen en el seu poder decidir el pròxim executiu central i evitar un futur govern del PP i Vox.

Plaja ha afirmat que si no es “respecta Catalunya i la seva veu” no hi haurà govern a Espanya, i ha previst una negociació llarga en resposta a si entendria que Junts rebutgés donar suport a Sánchez.

D’altra banda, la portaveu del govern que lidera Pere Aragonès ha descartat que s’avancin les eleccions al Parlament, que si s’esgota el mandat es votaran el febrer del 2025.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari