Els socorristes de Barcelona van a la vaga indefinida a partir de divendres

Els vigilants de les platges denuncien que no s'han complert els acords que van permetre aixecar l'anterior aturada

Un socorrista a la platja (Pixabay)
Un socorrista a la platja (Pixabay)

Els socorristes de Barcelona aniran a la vaga indefinida a partir de divendres per protestar per la manca de personal en plena temporada d’estiu. L’aturada està convocada per la Confedració General del Treball (CGT) que ha detallat que la mediació amb el grup que gestiona el servei, Aunar, ha “fracassat” i la plantilla ha decidit mobilitzar-se. Els vigilants de les platges també estan convocats a una manifestació a la plaça Sant Jaume a les 10 del matí del mateix divendres.

Aquesta no és la primera convocatòria de vaga del col·lectiu. El passat 16 de maig, els socorristes van suspendre l’aturada convocada per Sant Joan a l’espera de continuar negociant per millorar les condicions laborals dels vigilants que “fa anys” que denuncien la precarietat del servei. Ara, amb la temporada alta iniciada, denuncien “una vegada més” els “dèficits” del servei que ha de garantir la seguretat a les platges.

En concret, lamenten que s’estan incomplint els acords assolits amb Aunar, amb la mediació del Departament de Treball i de l’Ajuntament de la ciutat que van facilitar aixecar l’anterior convocatòria. La CGT afirma que no se segueix la llei de prevenció de riscos laborals, que inclou revisions mèdiques i dermatològiques, entrega d’uniformes i d’equips de protecció individual. A més, afirmen que hi ha errors en la liquidació de nòmines i que s’entreguen fora de terminis legals i que la manca de contractacions promeses llastra el servei.

El sindicat afegeix que, a banda de “la vulneració dels acords”, actualment la plantilla està augmentant els torns de vigilància i les jornades laborals per pal·liar la falta de personal que es denuncia des de l’inici de la temporada alta el 10 de juny. “L’alternativa trobada per l’empresa és fer rotar treballadors d’altres centres de treball sense passar per les proves que s’exigeixen al personal que treballa al dispositiu de Barcelona incomplint el plec de condicions tècniques”, critiquen.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari