Serret anuncia l’obertura de quatre noves delegacions de la Generalitat

El govern català també té previst crear la figura dels enviats a Quebec i a Irlanda

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret (ACN)

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha anunciat aquest dimecres que el govern català obrirà quatre noves delegacions i ha explicat els plans de l’executiu per continuar ampliant la xarxa de delegacions catalanes a l’exterior els “pròxims anys”. “Transcorregut el temps necessari per fer les valoracions pertinents”, ha explicat Serret, el Departament d’Acció Exterior vol obrir una delegació a Dublín i contempla crear tres delegacions més: a l’Àsia Meridional, al Sud-est asiàtic i a l’Àfrica Oriental.

A més, la Generalitat també té previst crear la figura dels enviats a Quebec i a Irlanda i “reforçar àrees estratègiques” amb “noves figures de representació oportunes” als Estats Units o a la Unió Europea. “Tenim clar que l’acció exterior està en el punt de mira de l’extrema dreta”, ha assegurat Serret en una atenció als mitjans des de Roma, recordant que “amb l’aplicació del 155 ja van tancar les delegacions” (excepte la de Brussel·les), però que “cinc anys després” el govern català ha “doblat” la seva presència al món.

Segons dades del Departament d’Acció Exterior, actualment la Generalitat compta amb 21 delegacions a l’exterior que “donen cobertura” a 72 països. A les portes de les eleccions generals del 23-J, Serret ha reivindicat l’acció exterior de la Generalitat que, segons ella, segueix “el criteri de ser útil” a la societat catalana: “Ser un soci fiable comercialment arreu del món i que Catalunya sigui més present arreu del món per ser més útil a la ciutadania”.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari