El Govern i grans equipaments culturals creen un grup de treball per combatre la censura

15 institucions acordaran un codi deontològic i accions per fer més accessible la seva oferta

Natàlia Garriga en la taula de treball contra la censura

La Conselleria de Cultura i els principals equipaments culturals de Catalunya han acordat aquest dimecres la creació d’un grup de treball per respondre a la “censura” que s’està produint des de l’arribada de l’extrema dreta en diversos governs municipals i autonòmics de l’Estat.

El grup de treball es reunirà de forma mensual i comptarà amb responsables d’una quinzena d’institucions com el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, l’Auditori, el Teatre Lliure, l’Arxiu Nacional o el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). El grup confeccionarà un codi deontològic, buscaran fer més accessible la cultura i oferir una política comunicativa comuna.

La reunió d’aquest dimecres ha estat la primera del grup de treball i ha abordat les “amenaces” en l’àmbit de la cultura que s’han produït en les darreres setmanes. En declaracions als mitjans, la consellera de Cultura Natàlia Garriga ha alertat que el que s’ha viscut al País Valencià i a les Illes Balears no són casos “aïllats” si no que són “amenaces” que es poden convertir en “sistemàtiques”.

La quinzena d’equipaments representats en el grup de treball, dialogaran amb la resta de centres culturals del país. La segona reunió es farà el setembre i sobre la taula tindran el codi deontològic que reculli els valors compartits “a favor de la llibertat d’expressió i de creació”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari