Un jutjat de Barcelona assumirà la investigació de l’espionatge a Aragonès

L'Audiència de Barcelona argumenta que el cas del president de la Generalitat no entra en les competències de l'Audiència Nacional

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, abans d'un acte de campanya d'ERC a Sant Sadurní d'Anoia (ACN)

  L’Audiència de Barcelona ha acceptat que sigui un jutjat ordinari, en comptes de l’Audiència Nacional, qui assumeixi la investigació sobre l’espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el programa Pegasus. D’aquesta manera, el tribunal provincial ha estimat el recurs del cap de l’executiu català perquè, encara que es tracti d’una vulneració de la intimitat del representant d’una altra institució de l’Estat, l’atac no afecta “de manera rellevant” la forma de govern.

  En la interlocutòria, la secció novena de l’Audiència de Barcelona assenyala que, d’acord amb la querella, els atacs informàtics s’haurien “focalitzat” en el mòbil d’Aragonès, “en gran mesura, en la seva condició de destacat membre del partit ERC i en la seva condició professional com a polític en l’esfera més àmplia els moviments vinculats a Catalunya a l’independentisme”. En conseqüència, afegeix l’escrit, el “bé jurídic” atacat és la intimitat del president català.

  No obstant això, la sala indica que “no arribem a albirar, de cap manera, sempre amb base als fets descrits en la querella, que els atacs informàtics, l’autoria dels quals apunta el querellant al CNI, i que haurien vulnerat aquesta intimitat personal, afectin, o puguin fer-ho de manera rellevant, la forma de govern en qualsevol de les seves accepcions”.

  (Visited 31 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari