La Plataforma per la Llengua exigeix a Sánchez que sol·liciti l’oficialitat del català a la UE

La UE afirma que Espanya no ha demanat mai que s'inclogui aquest idioma a la llista dels oficials

El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Europeu celebrat a Brussel·les (Albert Cadanet, ACN)
El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Europeu celebrat a Brussel·les (Albert Cadanet, ACN).

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha enviat una carta al president del govern d’Espanya i president del Consell de la Unió Europea, Pedro Sánchez, per demanar-li que sol·liciti el reconeixement del català com a llengua oficial de la Unió Europea.

Espanya ostenta la presidència rotatòria de la UE des de l’1 de juliol, i l’entitat considera que Sánchez ha d’aprofitar-ho per sol·licitar la reforma del reglament pertinent i afegir el català com a 25a llengua oficial del club dels 27.

Escuder ha recordat a Sánchez que fins a les eleccions del 23-J hi haurà fins a cinc reunions en el marc de la presidència espanyola de la Unió Europea, que “constitueixen cinc oportunitats” per aconseguir la fita.

Escuder ha explicat a la carta que “l’estatus d’oficialitat a la Unió Europea d’un idioma té conseqüències legals, i el fet que el català no sigui oficial en dificulta la protecció i l’ús al propi territori”.

També li ha retret que no tingui una actitud com la dels primers ministres de Malta o Irlanda a l’hora de defensar les llengües dels seus estats. Són llengües “amb un nombre molt inferior de parlants que la catalana” que, en canvi, “compten amb aquest reconeixement”.

D’altra banda, Plataforma per la Llengua, en una iniciativa coordinada amb l’eurodiputat irlandès Chris MacManus, assegura haver aconseguit que el Consell de la Unió Europea desmenteixi que el govern espanyol hagi sol·licitat mai que el català esdevingui llengua oficial de la Unió Europea.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La Plataforma per la Llengua exigeix a Sánchez que sol·liciti l’oficialitat del català a la UE”

  1. A veure, de subtitol poseu: “La UE afirma que Espanya no ha demanat mai que s’inclogui aquest idioma a la llista dels oficials”. Una afirmació masa tendenciosa i especulativa, i al final de l’article poseu: “Plataforma per la Llengua […], assegura haver aconseguit que el Consell de la Unió Europea desmenteixi que el govern espanyol hagi sol·licitat mai que el català esdevingui llengua oficial de la Unió Europea” ¿?¿?¿?¿? Això és molt diferent que la UE afirmi que…. I l’ens ultradopat de subvencions com ho ha acreditat? no, no ho ha acreditat! diu que assegura! Igual que el catalangate doncs! una mica més de rigorositat periodística si us plau! Us tenia per un periodic seriós però ja se us veu massa el llautó!!! Ara ja us posso més a prop del Nacional.cat, Avui, El Punt i aquests tabloides propartits indepes…. puaj!

    Respon

Feu un comentari