El PSC tanca un acord amb TxT que l’apropa a la presidència de la Diputació de Barcelona

Es manté la incògnita sobre què faran els dos diputats independents de Junts i els quatre del PP

La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, a la seu del partit (ACN, Sílvia Jardí)

PSC i Tot per Terrassa (TxT) han tancat un acord a la Diputació de Barcelona i sumant el pacte previ amb els comuns pràcticament s’asseguren el govern de la Diputació de Barcelona amb la socialista Lluïsa Moret (foto) de presidenta de l’ens provincial. PSC, comuns i la diputada de TxT sumen 23 diputats provincials, encara per sota dels 26 que marca la majoria absoluta. Junts i ERC, que no han fet públic cap acord, sumen també 23 diputats, però en cas d’empat guanyaria la llista més votada, el PSC.

Es manté la incògnita sobre què faran els dos diputats independents de Junts (l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i l’alcalde de Torroelles de Foix, Sergi Vallès) i els quatre diputats que té el PP. Tot plegat 24 hores abans del ple de constitució de la Diputació de Barcelona.

El passat dia 5 de juliol, el PSC i En Comú Podem arribaven a un acord per governar la Diputació de Barcelona. Segons el comunicat dels dos partits, van consensuar que la socialista Lluïsa Moret en sigui la presidenta i que la coordinadora nacional de Catalunya En Comú, Candela López, ostenti una vicepresidència.

Per la seva banda, el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, va declarar el passat 9 de juliol que les converses d’un possible pacte de govern de la Diputació de Barcelona “no avancen al ritme que seria desitjable”. Rodríguez avisava que, si no es desencallava la situació, el PPC es plantejava “molt seriosament” votar el seu propi candidat “i que els vots decideixin el futur govern de la Diputació”.

Rodríguez va afirmar que els populars no tanquen “absolutament cap via”. Assegurant que els comuns ja han rebutjat el suport dels populars: “Si no volen el nostre suport, no el tindran”. De fet, el secretari general del PP a Catalunya va afirmar que va rebre “amb certa sorpresa” l’anunci del PSC i els comuns sobre un pacte per al govern de la Diputació.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari