L’Eurocambra aprova reduir un 1,5% el consum anual d’energia

Les normes sobre reduccions d'emissions també s'aplicaran a mines, fàbriques de bateries i més macrogranges

Votació al Parlament Europeu

El ple del Parlament Europeu ha adoptat aquest dimarts les normes per reduir el consum d’energia a la Unió Europea (UE) en un 1,5% anual i assolir els nous objectius climàtics, per 471 vots a favor, 147 en contra i 17 abstencions.

A més, l’Eurocambra ha votat a favor d’estendre les normes sobre reducció d’emissions a instal·lacions com mines, fàbriques de bateries o un nombre més elevat de macrogranges de vedella, porc i pollastre.

D’aquesta manera, el ple del Parlament Europeu ha fixat la seva posició en propostes rellevants dins el paquet Fit for 55, el pla per reduir en almenys un 55% les emissions a la Unió respecte al 2005 abans del 2030.

L’adopció de la directiva d’eficiència energètica s’ha de traduir en una reducció agregada de l’11,7% del consum d’energia a la UE durant els pròxims set anys. Per aconseguir-ho, la proposta suggereix canvis graduals, amb reduccions de l’1,3% a finals de 2025 i fins a l’1,9% un cop s’arribi al 2030, recull l’ACN.

En paral·lel, els estats membres de la UE hauran de garantir que almenys un 3% dels edificis públics es renoven cada any per convertir-los en edificis de consum d’energia gairebé nuls o d’emissions zero.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari