El PSOE s’oposa a la fórmula de Sumar per a Catalunya

María Jesús Montero diu que la proposta de Yolanda Díaz d'un nou acord polític el 2024 és una "recepta antiga"

Yolanda Díaz i María Jesús Montero, en el centre d'una compareixença del govern d'Espanya

Foto: Pool Moncloa/JM Cuadrado

La vicesecretària general del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha qualificat de “recepta antiga” el compromís de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, per a la votació a Catalunya d’un nou acord polític el 2024.

“Crec que són receptes antigues”, ha dit Montero en una entrevista a TVE, “i afortunadament durant aquesta legislatura hem anat superant una situació d’enorme tensió a Catalunya”, ha afegit després que Díaz, vicepresidenta del govern, considerés “imprescindible”, en una entrevista a La Vanguardia, reactivar la taula de diàleg per “assolir un acord que pugui ser votat pels catalans”.

La ministra Montero ha afirmat que aposten “pel diàleg, per la convivència, per seguir construint i reconstruint ponts d’entesa”, i que “ens mantindrem en aquesta línia mirant al futur” a una Catalunya “que avui està molt millor que fa cinc anys”, després que el president Pedro Sánchez hagi defensat durant la darrera legislatura que els catalans votin “un acord” i no “un desacord”, fruit de la taula de diàleg.

Díaz, per la seva part, també ha evitat aclarir si Sumar dona suport al dret a l’autodeterminació i, pel que fa a la situació de l’expresident català Carles Puigdemont, s’ha mostrat “partidària de respectar la legalitat vigent”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari