El govern central nega “rotundament” que el PSOE oferís l’indult a Puigdemont

La ministra de Transports diu que l'expresident i el PP s'alineen a l'hora de generar "mentides i boles"

Pedro Sánchez

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha “desmentit rotundament” aquest dijous que membres del PSOE oferissin a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont un indult en cas de retorn a l’Estat. “Sorprèn aquesta alineació de Puigdemont i del PP en aquesta estratègia de generar mentides i boles”, ha dit abans de recordar que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) va desestimar dimecres la demanda de l’expresident i va donar “suport” a les institucions espanyoles i al Parlament Europeu. “Puigdemont va fugir de la justícia amb un govern del PP”, ha dit, “però avui en dia la llei i la Constitució es compleixen” i “els que estan obligats a respondre davant de la justícia ho fan”.

El ministre de Sanitat, José Miñones, ha assegurat que és “rotundament fals” que membres del PSOE hagin ofert a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont l’indult en cas que torni a l’estat espanyol. “Ahir Puigdemont va perdre la immunitat i fa molt temps que ha perdut la credibilitat”, ha afirmat el ministre en el marc d’una atenció a la premsa des de l’Hospital Sant Joan de Déu, on ha fet una visita aquest dijous.

Per la seva part, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha afirmat que el seu partit no fa “política ficció” davant la suposada oferta d’indults del PSOE a l’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont. Belarra ha assenyalat que pertoca als socialistes valorar les paraules de l’expresident català i ha declinat opinar-ne. Alhora, la líder de Podem ha assegurat que el més important és revalidar un govern progressista en les pròximes eleccions del 23 de juliol per continuar “avançant en el camí del diàleg, de la desjudicialització i la resolució política d’una qüestió política”. La ministra ha fet aquestes declaracions aquest dijous en una visita al centre Barnahus de Tarragona.

En una entrevista a RAC1, Puigdemont ha dit que no s’entregarà “mai” tot i les ofertes que li han arribat “persones del PSOE”. I ho ha assegurat l’endemà del revés del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) al seu recurs per l’aixecament de la immunitat de l’Eurocambra.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari