El PSC guanyaria les eleccions generals a Catalunya duplicant els diputats d’ERC i Junts, segons el CEO

Davant d'unes eleccions autonòmiques, els socialistes i els republicans es disputarien el primer lloc en un frec a frec

    El líder del PSC, Salvador Illa, i la candidata del PSC a Catalunya el 23-J, Meritxell Batet, durant el consell nacional del PSC (ACN)

    El PSC s’imposaria a les eleccions generals del 23-J a Catalunya i obtindria el doble de diputats que ERC i Junts, segons apunta el segon baròmetre anual del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), fet públic aquest dimecres. Segons els resultats de l’enquesta, el PSC aconseguiria entre 16 i 18 escons al Congrés (ara en té 12), mentre que ERC quedaria en segon lloc molt per darrera dels socialistes, amb entre 8 i 10 diputats (ara en té 12). Junts, que actualment disposa de 8 diputats al Congrés, n’obtindria entre 7 i 9.

    D’altra banda, el sondeig atorga al PP un gran creixement i passaria dels 2 diputats actuals als 6 o 8 escons. Els comuns, en coalició amb Sumar, la plataforma de Yolanda Díaz, empitjorarien els resultats actuals i passarien dels 7 representants actuals als 2 o 4. Vox podria obtenir entre 2 i 3 escons (ara en té 2), i la CUP podria perdre els dos representants actuals al Congrés. L’enquesta es va fer el 29 de maig, l’endemà de les eleccions municipals, i el 26 de juny, a partir d’una mostra de 2.000 entrevistes.

    Els socialistes i els republicans, frec a frec al Parlament

    El sondeig del CEO també apunta que, davant d’unes eleccions autonòmiques, hi hauria un frec a frec entre el PSC, que obtindria entre 31 i 37 escons al Parlament, i ERC, que n’aconseguiria entre 31 i 36. Ambdues formacions tenen actualment 33 diputats.

    La tercera força continuaria sent Junts, que passaria dels 32 escons actuals a una forquilla d’entre 25 i 30. La quarta posició l’ocuparia el PPC, que milloraria notablement els resultats i passaria dels 3 diputats del 2021 a entre 13 i 17.

    Així, els populars quedarien per davant de CUP i En Comú Podem, que obtindrien entre 7 i 11 escons cadascú, i també de Vox, que n’aconseguiria entre 6 i 10. Ciutadans es quedaria sense representació a la Cambra catalana.

    (Visited 81 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari