Un exalumne denuncia abusos sexuals del 1965 a una escola de l’Hospitalet

El cas, que ja ha prescrit, no havia arribat als Mossos fins ara

Façana del col·legi Tecla Sala

Els Mossos d’Esquadra han rebut aquest dijous la denúncia d’un home que assegura haver estat víctima d’abusos sexuals per part d’un professor el 1965, quan era alumne de l’escola Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, segons publica El Periódico i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La víctima, que encara no tenia 10 anys en el moment dels fets denunciats, ha atribuït les agressions al “professor Gómez”, de qui ha dit que “no era religiós, era seglar”. L’ha descrit com a “jove, tenia la cara rodona i una taca, com una piga, a la galta esquerra”. “Estic segur que ens feia classes de dibuix i crec que també impartia alguna altra matèria”, ha afegit en declaracions a El Periódico.

En el seu relat, explica que recorda com a classe de dibuix abusava sexualment d’ell i d’altres companys. No obstant això, la seva denúncia és la primera relativa a aquest cas, segons detallen els Mossos, que asseguren que no n’han rebut cap altra fins ara. Els fets, això sí, ja han prescrit.

El denunciant ha manifestat que va traslladar la situació als seus pares, i que la mare va decidir que l’aleshores nen s’havia de confessar a un capellà. També ha assegurat que el professor actuava de manera totalment impune a l’escola, que en aquella època formava part dels missioners del Sagrat Cor.

L’home va demanar al menor que demanés a la mare que l’acompanyés, una vegada confessat, per poder parlar amb ella, però no ho va fer, segons detalla l’article i recull l’ACN. En comptes d’això, van presentar una queixa formal al centre, que va optar per traslladar el professor a una altra escola, mentre que els pares del denunciant van canviar-lo al centre Sant Ignasi de Sarrià, afegeix la mateixa informació.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari