Votar importa més que mai

El diumenge 23 de juliol és sens dubte el dia més important per al conjunt del país. Ens juguem ni més ni menys si volem que en els propers quatre anys Espanya continuï avançant o pel contrari que l’extrema dreta del Partit Popular i la ultradreta xenòfoba de VOX, ens treguin drets i llibertats fent-nos retrocedir com mai.

És important començar recordant que votar és un dret fonamental, una cosa bàsica en una democràcia mínimament consolidada. I en aquestes properes eleccions del 23 de juliol, és extremadament important exercir aquest dret a vot.

Les passades eleccions del 28 de maig, qui va guanyar realment va ser l’abstenció. Molta gent va decidir quedar-se a casa i la conseqüència ha estat una victòria a la majoria de les ciutats i comunitats autònomes del nostre país del PP. Cosa que, sens dubte, a molts dels ciutadans que no van votar no els va fer cap gràcia. Això pot haver ajudat a entendre que no es pot donar res ni ningú per fet, i que del teu vot sí que en depèn, és clar que depèn.

Just el dia següent, el 29 de maig, el president del Govern i líder del partit socialista, Pedro Sánchez, va assumir en primera persona el fracàs de les eleccions municipals i autonòmiques i va decidir de manera sorprenent i contundent tornar a convocar-nos a les urnes per decidir qui ens governarà els propers quatre anys, el bloc progressista liderat pel mateix Pedro Sánchez en coalició amb Yolanda Díaz o el bloc ultraconservador liderat per Alberto Núñez Feijóo en bloc amb la ultradreta de Santiago Abascal. Aquesta “acció, reacció i repercussió” del president del Govern pels resultats del 28M li pot sortir molt bé o molt malament. Tot dependrà de la participació dels ciutadans progressistes.

Tot i que a Catalunya el PSC va guanyar ni més ni menys que a tres de les quatre capitals de Catalunya, entre elles Girona que és el bressol de l’independentisme, i que va ser el partit més votat de Catalunya, o a Castella la Manxa que va revalidar la majoria absoluta, és important reconèixer el fracàs del bloc progressista les passades eleccions perdent en molts territoris. Per part de Podem es podria dir que no va poder i en general més que sumar, van restar. El fracàs va ser molt important perdent molta representació. Per tant, cal passar a l’acció com va fer Pedro Sánchez convocant aquestes properes eleccions del 23 de juliol i anar a votar de forma massiva.

Encara que et faci mandra anar a votar sigui perquè no t’agrada la política, perquè és estiu, perquè estàs desencantat… recorda quina és l’alternativa i tot el que ha fet aquest Govern progressista liderat per Pedro Sánchez com és pujar el salari mínim un 47% , un rècord històric d’ocupació, una llei d’habitatge recent aprovada o que en els pitjors moments va activar els ERTE amb la pandèmia salvant milions de sous o activar el mecanisme ibèric amb la guerra de Putin fent front al problema de la inflació. No oblidem també que amb el Govern de Pedro Sánchez han pujat els contractes fixos, s’ha creat l’Ingrés Mínim Vital, han pujat les pensions, ha baixat l’atur, s’ha frenat el procés independentista, s’han eixamplat drets, ha disminuït el deute i s’han creat lleis pioneres com la legalització de l’eutanàsia per a una mort digna, la coneguda “Llei Trans” a favor dels drets transsexuals o la “Llei Rhodes”, una llei contra els abusos sexuals a menors que garanteix més sensibilització per a la víctima i més càstig per a l’agressor…

Mentrestant, tenim com a alternativa un PP sense idees concretes amb l’únic soci disposat a pactar amb ell que és l’extrema dreta populista de VOX. Una extrema dreta que promet derogar juntament amb el Partit Popular totes les lleis esmentades anteriorment i també les polítiques feministes, el dret a l’avortament o eliminar pràcticament el català de les aules acabant així amb la llengua vehicular de Catalunya. Per desgràcia, no hi ha una dreta moderada al nostre país. L’alternativa al Govern progressista és un Govern ultradretà en què el PP necessitarà VOX i no dubtarà a fer-ho. Ja tenim exemples com a Castella i Lleó. Per això és un perill real. L’extrema dreta, la que fa quatre anys que vota contra tu, especialment contra les dones, els homosexuals i la classe treballadora, pot governar el nostre país.

L’única manera d’evitar aquesta ultradreta destructiva al govern és votar. Votar per continuar progressant, per continuar pujant sous, per continuar pujant pensions, per continuar fent lleis en benefici de tota la ciutadania. Votar per continuar avançant i garantir els nostres drets i frenar l’avenç de l’extrema dreta del PP i VOX.

Recorda, si tu no hi vas, ells tornen.

(Visited 101 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari