Junts treu ferro a la resolució de la JEC que atorga els drets a Espai CiU-PDECat

Els serveis jurídics estudien si presenten recurs, però Míriam Nogueras no confia a obtenir el 50%

Els serveis jurídics de Junts per Catalunya estan estudiant si presenten recurs judicial contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), que els deixa sense drets electorals a les eleccions espanyoles del 23-J i n’atorga el 100% a Espai CiU-PDECat. Però fonts del partit de Laura Borràs i Jordi Turull sostenen que “els efectes són mínims”, com s’ha demostrat en anteriors campanyes electorals.

En els mateixos termes s’ha expressat la cap de llista al Congrés, Míriam Nogueras, aquest dijous en una entrevista a RAC1, on ha assegurat que “no compta” a aconseguir el 50% d’aquests drets. “No passarem desapercebuts, ens espavilarem”, ha afegit.

En una resolució a la qual ha tingut accés l’ACN, la JEC ha donat la raó a Espai CiU-PDECat i li ha atorgat el 100% dels drets electorals de la coalició Junts per Catalunya per al 23-J. La JEC tomba una resolució prèvia de la Junta Electoral de Barcelona, que havia arribat a la conclusió que els drets s’havien de repartir al 50% entre els dos membres de la coalició, la mateixa PDECat i Junts.”Els resultats no dependran de les banderoles que pengem, tenim molts canals per arribar a milers de persones”, ha assegurat Míriam Nogueras després de fer-se pública la resolució.

La cap de llista de Junts al Congrés ha assenyalat que estan “acostumats a tot això” perquè “no interessa que surti allò que expliquem”. I ha recordat el cas de les eleccions europees de 2019, on els va passar el mateix i “el president Puigdemont va arrasar”. Encara no han decidit si acudiran a la via judicial, però fonts del partit sostenen que “els efectes són mínims”. En aquest sentit, recorden com són considerats “grup significatiu” per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), fet pel qual tenen espai informatiu i dret a participació en els debats electorals.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari