Denuncien greus negligències en pisos d’acollida a Barcelona

Víctimes de violència masclista es barregen amb perfils violents, en un context de deixadesa

Roda de premsa CGT

CGT de Catalunya ha denunciat aquest dijous que el grup empresarial Sociohabitatge, que gestiona part dels contractes públics d’allotjament temporal d’emergència social a Barcelona, abusa de les treballadores i té “importants irregularitats” en aquest servei.

En roda de premsa, el sindicat ha denunciat les “jornades laborals infrahumanes, amb una ràtio d’una treballadora per a més de 45 usuaris, horaris setmanals de 48 hores o més, salari per sota del conveni d’acció social, manca d’horaris anuals i de centre de treball fix, amb canvis fins i tot a diferents poblacions”.

A més, alguns centres residencials d’aquest grup empresarial barregen tipologies de persones, com dones víctimes de violència masclista amb els seus fills menors amb homes agressors amb delictes i/o acusacions per violència masclista, persones amb problemes mentals, politoxicomanes i famílies refugiades, sense llar, desnonades, grans dependents o persones amb discapacitat intel·lectual. Tot plegat, en un context de deixadesa i de manca d’atenció.

L’empresa Sociohabitatge no ha contestat les trucades efectuades per EFE, per donar-ne la versió d’aquesta denúncia.

Per part seva, l’Ajuntament de Barcelona ha indicat a EFE que el consistori “no manté relació directa amb Sociohabitatge ni ha rebut cap queixa amb relació als serveis que presta”.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari