El Consell de la República demana que l’independentisme voti el 23-J per “bloquejar” una investidura

Entitats independentistes van presentar la setmana passada un document per fer una crida a l'abstenció

Intervenció de Carles Puigdemont en un ple de l'assemblea del Consell de la República

El Consell per la República ha fet una crida a facilitar el màxim de representació parlamentària a les forces independentistes que es presenten a les eleccions generals del 23-J, perquè es conjurin per no facilitar la governabilitat a qui no es comprometi “inequívocament” amb l’amnistia i l’autodeterminació de Catalunya. En un comunicat, ha demanat que el sobiranisme sigui “un actor prou nombrós” al Congrés del Diputats com per “bloquejar” una investidura i ha advertit que “l’estabilitat d’Espanya s’ha utilitzat com una eina per sotmetre i reprimir els anhels de llibertat i d’autodeterminació del poble català”. Ho ha reclamat conscient, diu, de la desafecció de part de l’independentisme de cara al 23-J.

L’entitat, presidida per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha apel·lat a la “unitat estratègica” de les formacions independentistes davant d’un unionisme que veu sempre disposat a col·laborar per desbancar el sobiranisme, com creu que ha passat a Barcelona amb la investidura de Jaume Collboni, del PSC, com a alcalde amb els vots del PP i de BComú. Alhora, ha criticat la “negociació estèril amb Espanya”.

Per la seva banda, vuit entitats independentistes —Ara o mai, CADCI, Catalunya Diu Prou, Catalunya Acció, Fundació Catalunya Estat, Acció Republicana Exterior, el Centre Català de Negocis i l’Equip d’Advocats Independents— van presentar la setmana passada un document per fer una crida a l’abstenció. En un manifest, les vuit entitats del moviment independentista demanaven “una abstenció i boicot actiu” en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Així, aquestes entitats es desmarquen de la crida que estan fent els partits independentistes, i demanen no votar a cap comicis “que no siguin d’obediència a la sobirania nacional catalana”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari