Aturat l’enderroc de l’estació de Sant Feliu pel tancament d’un activista

Adif demana al jutjat que autoritzi el desallotjament de l'edifici

L’enderroc de l’estació de tren de Sant Feliu de Llobregat ha quedat aturat perquè un home s’ha tancat dins l’edifici per exigir-ne la preservació. Les tasques de desmuntatge controlat de les instal·lacions van començar a principis de juny, en el marc del macroprojecte de soterrament de les vies del tren. Aquest dilluns a primera hora, però, els operaris van detectar que hi havia una persona que s’havia colat dins l’edifici, fet que ha obligat a aturar les obres “perquè hi ha el risc de danys personals majors”, segons informa l’Ajuntament en un comunicat.

Fonts d’Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) han apuntat a l’ACN que han presentat una denúncia al jutjat i esperen que aquest autoritzi el desallotjament per poder continuar amb l’enderroc de l’edifici. Tant l’Ajuntament de Sant Feliu com Adif ressalten que han treballat per preservar els elements de l’estació que tenen valor patrimonial, a través d’un procés de documentació i catalogació per a la seva possible reproducció al nou edifici. L’ens ferroviari també recorda que els veïns van votar en referèndum si eren partidaris d’enderrocar o conservar l’antiga estació, i el resultat va ser majoritari a favor de tirar l’edifici a terra.

Les obres per soterrar les vies del tren a Sant Feliu de Llobregat van començar fa just dos anys, després de més de quatre dècades de reivindicació veïnal a causa de l’alt nombre d’atropellaments que hi ha hagut al pas a nivell. El pressupost inicial de les obres era de 66 milions d’euros i un calendari d’execució de quasi quatre anys. La nova estació té un pressupost de prop de 10 milions.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari