Absolt un independentista que va deixar cec d’un ull un exlegionari que va agredir-lo

L'Audiència de Barcelona aprecia l'eximent de legítima defensa i condemna l'exmilitar per lesions i amenaces

Manifestació Diada

L’Audiència de Barcelona ha absolt un independentista que va deixar cec d’un ull d’un cop de puny un exlegionari que l’havia agredit prèviament per l’esquena a Vilanova i la Geltrú l’11 de setembre del 2020.

El tribunal ha conclòs que l’independentista va actuar en legítima defensa, ja que considera provat que el simpatitzant espanyolista, que exhibia simbologia ultra, l’havia agredit prèviament per l’esquena perquè duia una estelada al coll.

Per això, l’exlegionari ha estat condemnat a dos anys de presó, i al pagament d’una multa de 360 euros i d’una indemnització de 1.000 euros, com a culpable d’agressió i amenaça per motiu ideològic.

La Fiscalia de Delictes d’Odi havia demanat per a l’independentista quatre anys de presó i 103.000 euros d’indemnització a la víctima; i per a l’exmilitar, dos anys de presó i 1.350 euros de multa.

Els fets van tenir lloc després d’una mobilització independentista durant la Diada de l’11 de setembre del 2022. L’exmilitar va increpar i colpejar per l’esquena l’independentista, que es va girar i va clavar-li un cop de puny que va trencar-li les ulleres, els vidres de la qual se li van clavar a l’ull.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari