Amb quina llei topa el compromís de Sílvia Orriols?

Sílvia Orriols

Genís Vives, jurista de l’Observatori de Dret Públic IDP (Universitat de Barcelona) i tècnic superior del Departament de la Presidència de la Generalitat, ha acusat la ultranacionalista Sílvia Orriols, de mentir amb el seu primer compromís com a alcaldessa de Ripoll.

En una entrevista a 8TV, Orriols ha dit que el primer que farà és “auditar el cens de Ripoll, comprovar que no hi ha immigrants amb el visat caducat -i, per tant, en situació irregular-” i, en cas que estiguin en situació irregular, “denunciar-ho a les autoritats pertinents perquè procedeixin a la seva expulsió“.

“Perquè la llei d’estrangeria diu molt clarament que no es poden empadronar immigrants que estan en situació irregular”, ha afirmat l’alcaldessa de Ripoll.

Vives ha reaccionat a la intervenció d’Orriols indicant que la llei d’estrangeria “no prohibeix empadronar persones migrants en situació irregular”, i que, de fet, “la legalitat vigent prohibeix expressament discriminar-les i no faculta els ajuntaments per revisar les dades del padró a posteriori”.

Totes les mesures que proposa en matèria d’empadronament són manifestament il·legals. Tan bon punt les digui a terme, podran ser impugnades davant dels tribunals”, ha afegit el jurista, que ha adjuntat el seu treball final de grau, titulat, precisament, L’empadronament com a element constitutiu de drets: una aproximació des de la perspectiva de l’Estat social.

(Visited 456 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari