Albiol va ordenar no pagar les factures de les obres que va encarregar l’exregidor Gómez

L’alcalde de Badalona recalca que el regidor no podia signar cap contracte

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, a l'exteior del Palau de Justía (TSJC)

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dimarts que va ordenar no pagar cap de les factures relacionades amb les obres que hauria encarregat l’exregidor David Gómez, les quals ascendien a 1,5 MEUR. “No es toca ni un sol euro de l’Ajuntament si no s’ha seguit el procediment administratiu correcte”, ha asseverat Albiol durant la segona sessió del judici per prevaricació per diverses obres presumptament irregulars fetes el 2012.

L’alcalde ha insistit que Gómez no estava autoritzat a signar cap contracte. Ha recalcat que les factures dels constructors presentades al consistori van destapar unes obres fins aleshores desconegudes pel govern, les quals no tenien cap expedient vinculat.

Albiol, que ha comparegut com a testimoni al judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona, ha recalcat que podria haver delegat a l’aleshores regidor del PP les funcions de contractació, però que no ho va fer. “Seria absurd que no li hagués delegat i que després li demanés iniciar les obres”, s’ha defensat davant la possibilitat que el batlle estigués relacionat amb les contractacions. Gómez era regidor de Serveis Socials i també responsable dels barris d’artigues, Sant Roc i el Remei.

L’alcalde de Badalona ha relatat que a principis del 2012 van arribar al consistori diverses reclamacions de constructores que demanaven cobrar factures per vàries obres. Va interpretar aleshores que eren factures “que algú havia intentat colar” i va ordenar no pagar-les.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari