Sánchez celebra com “un gran èxit” l’alcaldia de Collboni i creu que obre “una etapa il·lusionant per a la convivència”

El president del Govern central creu que un possible govern de coalició amb Sumar seria "més fàcil i més funcional"

El president del Govern central, Pedro Sánchez, al Fòrum Cinco Días (ACN)
El president del Govern central, Pedro Sánchez, al Fòrum Cinco Días (ACN).

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha celebrat el “gran èxit” que creu que suposa que el socialista Jaume Collboni hagi estat investit nou alcalde de Barcelona. Segons ha dit en una entrevista a ‘El País’ l’alcaldia del PSC obre “una etapa molt il·lusionant per a la convivència i la transformació de la ciutat”.

Ha assegurat que “la renúncia” de l’exalcaldessa Ada Colau “va deixar sense arguments el PP”, que, segons afirma Sánchez, “estava disposat a donar suport a un alcalde independentista abans que a un govern socialista”. D’altra banda, en clau estatal, Sánchez ha subratllat que un possible govern de coalició amb Sumar seria “més fàcil i més funcional” que l’actual.

Sánchez ha fet autocrítica de la gestió del govern de coalició i ha admès que els ha sobrat “decibels en el debat intern”. De cara al 23-J, ha assegurat que el PSOE “surt a guanyar les eleccions” i que aspira a governar en solitari, però ha remarcat que cal assumir “una realitat fragmentada”.

“Entenc que després del 23 de juliol conformarem un govern de coalició progressista amb Yolanda Díaz i amb Sumar. Que, per cert, pot ser un govern de coalició més fàcil i més funcional, perquè hem treballat de manera lleial i eficaç en totes les lleis que han tingut a veure amb Yolanda Díaz i el que representa avui Sumar“, ha explicat.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari